Nyhedsarkiv

Ord skaber spor

Sprogbruget om borgeren påvirker forventningerne til borgeren, som igen har betydning for borgerens chance for at få job. Det var en af Charlotte Liebak Hansens pointer, da hun i sidste uge holdt forelæsning på en stor Samverkansdag i Sverige.

Læs mere

Velkommen til Therese og Josefine

Therese Kaarsberg Wiitanen og Josefine Kjeldby Jensen er begge nye praktikanter hos os. Vi er glade for og stolte af, at de har tilvalgt Væksthusets Forskningscenter som praktiksted i efteråret 2023.

Læs mere

Nyttejobs gør ingen nytte

Sådan lyder vurderingen fra Charlotte Liebak Hansen og Safaa Mohamed Ali, som fik en stemme i mediernes debat om 37 timers arbejdspligt for ledige på integrationsydelse.

Læs mere
Leif Kongsgaard og Charlotte Hansen

Debat om fremtidens beskæftigelsesindsats

Selvom mennesker på mange måder er ens, er de også på mange måder forskellige. I et debatindlæg i NB Beskæftigelse slår Charlotte Liebak Hansen og Leif Tøfting Kongsgaard til lyd for et fremtidigt beskæftigelsessystem uden standardindsatser.

Læs mere

Mere frihed – hvilken ledelse?

Tirsdag d. 28. februar holder Leif Tøfting Kongsgaard oplæg på KL’s Beskæftigelsestræf under overskriften ”Mere frihed – hvilken ledelse?” Her får du tre vigtige pointer fra oplægget.

Læs mere

Mød os på Beskæftigelsestræf 23

Deltager du på årets Beskæftigelsestræf i Odense? Så læg vejen forbi Væksthusets stand, hvor du kan hente viden, analyser, kursusbeskrivelser og konkrete værktøjer, som du kan gå direkte hjem og bruge.

Læs mere

Velkommen tilbage til Sofie

Vi tager hul på 2023 med ansættelsen af vores tidligere studentermedhjælper Sofie Kirkegaard Nielsen som ny projekt- og forskningskonsulent i Væksthusets Forskningscenter.

Læs mere

Ny podcastserie

Er troen på borgernes jobchance et bagvedliggende mindset hos beskæftigelsesmedarbejderen, eller er der tale om påvirkelige forventninger, der kan svinge op og ned? Første podcast i en serie på tre giver dig svar.

Læs mere
Gruppe holder møde i rundkreds

Fortællinger fremkalder forventninger

Alle fortællinger har et plot. Det har den nye analyse fra Projekt ”Troen på borgernes jobchance” selvfølgelig også. Her har narrativer om borgerne fået hovedrollen som ophavsmand til beskæftigelsesmedarbejdernes forventninger til borgerne.

Læs mere

Urpremiere

Formidlingen fra Projekt ”Troen på borgernes jobchance” har fået sit helt eget site på vores hjemmeside. Besøg det allerede nu!

Læs mere

BIP på svenska

Svenskerne har for alvor fået øje på forskningen fra Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP). De vil gerne læse om alle projektets metoder og resultater. På svensk vel at mærke. Derfor udgiver vi de tre mest populære pixi-publikationer fra BIP på svensk.

Læs mere

Nyt projekt om gamere

Har du viden om gaming blandt udsatte unge ledige, herunder hvordan gaming fremmer eller hæmmer de unges muligheder for at starte i uddannelse eller job? Så hører vi gerne fra dig!

Læs mere

Beskæftigelsestræf 20

KL har inviteret Søren Vinther Fjærestad til at holde oplæg på årets Beskæftigelsestræf d. 25. februar i Odense. Omdrejningspunktet er troen på borgernes jobchance.

Læs mere

Ny spiller med på holdet

Væksthusets Forskningscenter har ansat Salina Siw Andersen som studentermedhjælper. Salina skal understøtte forskningscentrets arbejde i Projekt ”Troen på borgernes jobchance”.

Læs mere

17.4 opgaveudvalg

Safaa Mohamed Ali fra Væksthusets Forskningscenter er fast deltager i § 17.4 opgaveudvalg, der skal udarbejde forslag til løsning af integrationsudfordringer i Aarhus Kommune.

Læs mere

To nye udgivelser fra BIP

I kølvandet på udgivelsen Aktiv beskæftigelsesindsats og progression følger Væksthusets Forskningscenter op med yderligere to nye rapporter fra Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP).

Læs mere

Spot på samtalen

I en ny analyse stiller vi skarpt på den kommunikation, der hver dag finder sted på alle landets jobcentre, når aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere er til møde med deres tilknyttede beskæftigelsesmedarbejder.

Læs mere

BOOK OS

DOG!

Vi kommer gerne ud og holder oplæg om vores forskningsresultater.

Vi tilbyder også undervisningsforløb og kompetenceudvikling for ledere og medarbejdere i beskæftigelsesindsatsen.

Læs mere

Tilmeld dig vores nyheder

  Når du har sendt formularen, modtager du en e-mail med et link til bekræftelse af tilmeldingen.

  Privatlivspolitik

  Følg os

  DOG!

  Følg med på LinkedIn og få vores nyheder og opdateringer direkte i dit feed.

  Følg os på LinkedIn