En stærk spiller er tilbage på holdet
Den 1. marts bød vi stort velkommen tilbage til vores tidligere studentermedhjælper Clara Liv Larsen. Clara er nu ansat som projekt- og forskningskonsulent.
Den 1. marts bød vi stort velkommen tilbage til vores tidligere studentermedhjælper Clara Liv Larsen. Clara er nu ansat som projekt- og forskningskonsulent.
Nyt forskningsprojekt belyser, om anvendelsen af ”ordinære løntimer” til borgere på kanten af arbejdsmarkedet er en effektiv trædesten til at opnå beskæftigelse.
Vi søger praktikanter, der kan understøtte arbejdet i et eller flere af vores igangværende forskningsprojekter.
Tirsdag d. 28. februar holder Leif Tøfting Kongsgaard oplæg på KL’s Beskæftigelsestræf under overskriften ”Mere frihed – hvilken ledelse?” Her får du tre vigtige pointer fra oplægget.
Hvad sker der, når beskæftigelsesmedarbejderen har høje forventninger til borgerens jobchancer, men lave forventninger til de samarbejdspartnere, som medarbejderen er afhængig af for at hjælpe borgeren? Ny analyse undersøger betydningen af forventninger i tværorganisatorisk samarbejde.
Deltager du på årets Beskæftigelsestræf i Odense? Så læg vejen forbi Væksthusets stand, hvor du kan hente viden, analyser, kursusbeskrivelser og konkrete værktøjer, som du kan gå direkte hjem og bruge.
I den norske beskæftigelsesindsats eksperimenterer de med at oversætte gamingkompetencer i opkvalificeringsforløb for ledige. Lad os komme i gang med at undersøge, hvordan gaming kan blive en ressource på danske unges vej mod job!
Vi tager hul på 2023 med ansættelsen af vores tidligere studentermedhjælper Sofie Kirkegaard Nielsen som ny projekt- og forskningskonsulent i Væksthusets Forskningscenter.
I en ny podcast fra NB-Beskæftigelse fortæller to jobcentermedarbejdere om situationer, hvor ”troen på jobchancen” ikke længere rækker, og hvor de må sige stop for flere forsøg på udvikling af borgerens arbejdsevne.
I Norge anvender flere organisationer potentialer fra gamingverdenen i forhold til job og uddannelse. Nordmændene er nu også spydspidser med et nationalt kompetencecenter for gaming og en bacheloruddannelse i akademisk e-sport.
Counter-Strike afløste CV og ansøgning, da Tricked Esport, Københavns Erhvervshus og Væksthusets Forskningscenter i torsdags åbnede dørene for et anderledes jobevent med gaming som omdrejningspunkt.
Hvilke indikatorer har indflydelse på, om ledige med komplekse udfordringer kommer i job? Svenske samordningsforbund efterspørger undervisning i progressionsmåling på BIP-indikatorer for job.
Både på dansk og svensk grund er der interessante modeller for tværorganisatorisk samarbejde at lære af. Rudersdal Kommune og de svenske samordningsforbund deler ud af deres erfaringer.
Væksthusets Forskningscenter besøger en række virksomheder for at undersøge, hvordan kompetencer fra gaming kan omsættes til færdigheder på arbejdsmarkedet. Vi søger flere virksomheder, der vil hjælpe os i vores forskningsprojekt.
Følg med, når Leif Tøfting Kongsgaard forsvarer sin afhandling og stiller skarpt på begrebet faglig refleksiv praksis d. 14. september 2022.
Ny viden om ”troen på jobchancen” hjælper dig til at blive mere bevidst om din kommunikation af forventninger i mødet med borgeren.
Jobkonsulent Safia Hassani har eksperimenteret med virkningen af at italesætte sin tro på jobchancen over for borgeren. I en ny podcast deler hun sine erfaringer med at udtrykke positive forventninger og være nysgerrig på borgerens reaktioner.
Er troen på borgernes jobchance et bagvedliggende mindset hos beskæftigelsesmedarbejderen, eller er der tale om påvirkelige forventninger, der kan svinge op og ned? Første podcast i en serie på tre giver dig svar.
Hvorfor har vi høj efterspørgsel på arbejdskraft og høj ledighed blandt kvinder med anden etnisk baggrund på samme tid? Workshop for virksomheder og kvinder undersøger problemet og sætter skub i nye løsninger.
Ny kortlægning viser, at computerspil og online gaming ikke blot er skadeligt tidsfordriv. Tværtimod kan det øge unges job- og uddannelsesmuligheder.
Nyt kalenderår og ny kollega. Vi har taget hul på 2022 med ansættelsen af Clara Liv Larsen.
Få to nye værktøjer til din beskæftigelsesfaglige redskabskasse. Med dem træner du dig selv og dine kolleger i at huske på sprogets betydning, når I drøfter borgersager med hinanden.
Nyskabende projektsamarbejde med Cabi vil klarlægge de stopklodser, der hindrer, at flere kvinder med anden etnisk baggrund kommer i arbejde.
I december 2021 har vi ansat Thomas Qvindbjerg Pedersen i en deltidsstilling som medhjælper i forskningscentret.
Alle fortællinger har et plot. Det har den nye analyse fra Projekt ”Troen på borgernes jobchance” selvfølgelig også. Her har narrativer om borgerne fået hovedrollen som ophavsmand til beskæftigelsesmedarbejdernes forventninger til borgerne.
Første analyse fra praksisforskningsprojektet ”Troen på borgernes jobchance” er nu i luften.
Formidlingen fra Projekt ”Troen på borgernes jobchance” har fået sit helt eget site på vores hjemmeside. Besøg det allerede nu!
Et nyt speciale fra Aalborg Universitet undersøger, hvad der skal til, for at medarbejderens tro på borgerens jobchancer præger borgerens syn på egne evner og muligheder.
Virksomme indsatser må der til for at hjælpe ledige i arbejde. Men hvad får egentlig de virksomme indsatser til at virke? Det undersøger Esben Højmark i et nyt ph.d.-projekt.
Lars Hedegaard Williams er ny medarbejder i Væksthusets Forskningscenter.
Tre specialestuderende fra Aalborg Universitet undersøger ledige borgeres oplevelser med at føle sig ”troet på” af de medarbejdere, de har kontakt til i jobcentret.
Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP) har fået en fornem plads på programmet, når politikere, ledere og medarbejdere i den svenske beskæftigelsesindsats mødes d. 2. og 3. februar til digital konference.
Svenskerne har for alvor fået øje på forskningen fra Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP). De vil gerne læse om alle projektets metoder og resultater. På svensk vel at mærke. Derfor udgiver vi de tre mest populære pixi-publikationer fra BIP på svensk.
Mange ledige værdsætter en aktiv beskæftigelsesindsats. Så meget, at de frivilligt vælger den til. Det viser et forsøg med frivillig indsats under den ufrivillige nedlukning af jobcentrene som følge af Covid-19.
Har du viden om gaming blandt udsatte unge ledige, herunder hvordan gaming fremmer eller hæmmer de unges muligheder for at starte i uddannelse eller job? Så hører vi gerne fra dig!
Væksthusets Forskningscenter søger til efteråret 2020 en praktikant til at understøtte projekt ”Troen på borgernes jobchance”.
KL har inviteret Søren Vinther Fjærestad til at holde oplæg på årets Beskæftigelsestræf d. 25. februar i Odense. Omdrejningspunktet er troen på borgernes jobchance.
Vi har fået tilført nye kræfter til undervisning, supervision og kompetenceudvikling.
Vi vil skabe mere viden om potentialerne i øget borgerinddragelse. Derfor har vi takket ja til at evaluere Center for Udvikling af Borgerinddragende Beskæftigelsesindsatser.
Væksthusets Forskningscenter har ansat Salina Siw Andersen som studentermedhjælper. Salina skal understøtte forskningscentrets arbejde i Projekt ”Troen på borgernes jobchance”.
Sammen med Københavns Professionshøjskole har vi udviklet kompetenceudviklingskurset “Match & Progression i den virksomhedsrettede indsats” til Jobcenter Hvidovre.
De svenske samordningsforbund kigger med begejstring over sundet og tager resultater og metoder fra Beskæftigelses Indikator Projektet til sig.
The enthusiasm for The Employability Indicator Project has spread across the country borders. A publication in English that sums up on the most important findings from BIP is now available.
Fra socialfaglighed til beskæftigelsesfaglighed. I Jobcenter Sønderborg er de godt i gang med at oparbejde en beskæftigelsesfaglig tilgang til arbejdet med udsatte ledige.
Nu kan du få et kig ind i maskinrummet i projekt ”Troen på borgernes jobchance” og få indblik i, hvad der eksperimenteres med i projektet.
Beskæftigelsessystemet ikke er gode nok til at tilbyde udsatte ledige med ikke-vestlig baggrund den rette kombination af indsatser, der er målrettet deres hovedudfordringer.
I en ny udgivelse sætter vi fokus på langtidslediges arbejdsidentitet og sagsbehandlernes beskæftigelsesfaglige arbejde med at bringe den lediges egne ønsker og jobmål i spil.
Safaa Mohamed Ali fra Væksthusets Forskningscenter er fast deltager i § 17.4 opgaveudvalg, der skal udarbejde forslag til løsning af integrationsudfordringer i Aarhus Kommune.
Her kan du hente materiale fra vores store konference d. 20. juni 2019 med fokus på beskæftigelse og ledighed blandt kvinder med somalisk baggrund.
50 somaliske kvinder i Danmark har medvirket i vores nye analyse, der giver en dybere og mere nuanceret forståelse af årsagerne til gruppens lave beskæftigelsesgrad.
Hvad sker der med arbejdsidentiteten, når et menneske oplever langvarig ledighed? To sociologistuderende fra Københavns Universitet udforsker arbejdsidentitet i samarbejde med Væksthusets Forskningscenter.
Ny forskningsrapport viser, at der gemmer sig et skjult potentiale hos ikke-vestlige aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere.
Væksthusets Forskningscenter søsætter nu et toårigt forskningsprojekt ”Troen på borgernes jobchance”.
I kølvandet på udgivelsen Aktiv beskæftigelsesindsats og progression følger Væksthusets Forskningscenter op med yderligere to nye rapporter fra Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP).
Ny analyse fra BIP viser, at de borgere, der rykker sig mod jobmarkedet, er dem, der får kontinuerlige indsatser på flere områder samtidig.
Vi kan risikere at få nye input og perspektiver på beskæftigelsesindsatsen. Den risiko er vi villige til at tage! Vi sætter derfor gang i et nyt projekt.
Væksthusets Forskningscenter har ansat Safaa Mohamed Ali som projektmedarbejder på et nyt projekt om etniske minoritetskvinders tilknytning til arbejdsmarkedet.
Københavns Professionshøjskole og Væksthusets Forskningscenter søger deltagerkommuner til et pilotprojekt, der vil teste virkningen af en ansættelsesrettet virksomhedsindsats.
Ordinære løntimer i en virksomhed kan være en bro til (delvis) selvforsørgelse for udsatte ledige. Men der er nogle punkter, man skal være opmærksom på, når redskabet tages i brug.
Jobcenter Gladsaxe, Væksthuset og Væksthusets Forskningscenter har indgået aftale om et 2-årigt læringspartnerskab.
Omdrejningspunktet for projektet er beskæftigelsesmedarbejderens tro på og forventninger til, at borgeren får job, og hvordan der lokalt kan arbejdes med betydningen af forventninger.
Nyt ph.d. projekt sætter fokus på beskæftigelsesmedarbejdernes arbejde.
Omsætning af resultaterne fra Beskæftigelses Indikator Projektet er omdrejningspunkt, når jobcenterledere og -medarbejdere tager på kursus som led i STAR’s “Flere skal med”-initiativ.
Væksthusets Forskningscenter udgiver undersøgelsen ”Fra udsat til ansat – set fra et arbejdstagerperspektiv”.
Fra d. 1. oktober har Væksthusets Forskningscenter fået en ny, stærk spiller med på holdet.
I en ny analyse stiller vi skarpt på den kommunikation, der hver dag finder sted på alle landets jobcentre, når aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere er til møde med deres tilknyttede beskæftigelsesmedarbejder.
I en ny analyse fra KORA dokumenteres det nu for første gang, at aktivering gør en forskel.
Sagsbehandleren er en central aktør i beskæftigelsesindsatsen, der har direkte indflydelse på den enkelte borgers chance for at finde job. Det viser ny forskning fra Beskæftigelses Indikator Projektet.
Ny publikation med hovedpointerne fra undersøgelsen BIP Indikatorer og jobsandsynlighed.
Banebrydende forskningsresultater fra Beskæftigelses Indikator Projektet offentliggøres nu. Forskningen dokumenterer hvilke indikatorer for arbejdsmarkedsparathed, der har sammenhæng med beskæftigelse.
Selvom arbejdsløsheden er faldende, er der fortsat en gruppe af borgere, der er meget langt fra arbejdsmarkedet. Det kalder på et øget fokus på, hvad der virker og hvordan.
Der var rift om pladserne til vores BIP-konference d. 28.11.16. Derfor gentager vi succesen og inviterer til endnu en konference om Beskæftigelses Indikator Projektet.
Væksthusets Forskningscenter inviterer til konference om Beskæftigelses Indikator Projektet. Her kan du få del i de nyeste forskningsresultater på beskæftigelsesområdet.
Væksthusets Forskningscenter er sat i verden med et simpelt, men ambitiøst formål – at kvalificere beskæftigelsesindsatsen til gavn for udsatte ledige.
Hvordan ved du, om du rent faktisk hjælper udsatte ledige i job? Vær blandt de første, der får svaret. Dataindsamlingen til vores banebrydende forskningsprojekt BIP er nemlig gået ind i sin afsluttende fase.
For første gang i Danmark er der lavet en tjekliste, som giver 10 bud på centrale elementer for god beskæftigelsesfaglighed. Tjeklisten kan blive et værdifuldt værktøj for praktikere.
Følg med, når Sophie Danneris forsvarer sin afhandling og stiller skarpt på begrebet arbejdsmarkedsparathed den 7. oktober 2016.
Vi kommer gerne ud og holder oplæg om vores forskningsresultater.
Vi tilbyder også undervisningsforløb og kompetenceudvikling for ledere og medarbejdere i beskæftigelsesindsatsen.
Når du har sendt formularen, modtager du en e-mail med et link til bekræftelse af tilmeldingen.
Følg med på LinkedIn og få vores nyheder og opdateringer direkte i dit feed.