Alle podcasts fra Projekt "Troen på borgernes jobchance"

Nedenfor finder du alle podcasts, der er udgivet fra projektet, på tværs af temaer. Hold musen henover billedet for at læse mere om hver enkelt podcast.

Podcast

Et centralt element i IPS metoden er, at IPS konsulenterne udviser tro på borgernes jobchancer.

Derfor er der god inspiration at hente fra IPS for alle beskæftigelsesmedarbejdere, som ønsker at se udenom diagnoser og begrænsninger og tro på, at det kan lykkes borgerne at komme i job eller uddannelse.

Søren Vinther Fjærestad fra Væksthusets Kompetencecenter taler med ergoterapeut Mia Dahl Jensen, som har undersøgt oplevelser med at deltage i en IPS indsats blandt mennesker med svære psykiske lidelser.

Lyt med og få et ergoterapeutisk blik på ”place-then-train”-tilgangen i IPS, der kan ses som et udtryk for tro på jobchancen.

Podcast

Har troen på den ledige borgers jobchance bedre vilkår, når jobcentermedarbejderne arbejder i selvstyrende teams?

Det mener de i Sønderborg Jobcenter, som har lavet helt om på deres organisering og ledelsesstil.

Lea Egemose Graae fra Væksthusets Forskningscenter er rejst til Sønderborg for at tale med arbejdsmarkedschef Lasse Kamp, afdelingsleder Maja Decovski Hansen og formand for arbejdsmarkedsudvalget Jan Prokopek Jensen om kommunens nye indsatsmodel ”Vi tror på dig og det du kan”.

Lyt med og få inspiration til faciliterende ledelse og opbygning af en mere refleksiv organisation.

Podcast

Vil du have nye greb til at få “troen på jobchancen” til at virke i praksis? Så lyt til denne podcast, hvor Sofie Kirkegaard Nielsen hjælper dig fra forskning til beskæftigelsesfaglig praksis.

Sofie brugte som studentermedhjælper og specialestuderende et år på at studere “troen på borgernes jobchance”.

Nu er hun beskæftigelsesmedarbejder og skal omsætte sin viden om betydningen af positive forventninger til noget, hun kan sige og gøre i sine daglige samtaler med ledige borgere i udsatte positioner.

Lea Egemose Graae fra Væksthusets Forskningscenter taler med Sofie om hendes erfaringer med at sætte “troen på jobchancen” i spil i sin daglige praksis.

Podcast

I denne podcast taler Helle Schøler Kjær fra NB-Beskæftigelse med Jytte Quist og Merete Andersen-Nielsen, der begge arbejder i Frederiksberg Jobcenter.

De to fortæller om situationer i deres arbejde med borgere i ressourceforløb, hvor “troen på jobchancen” ikke længere rækker, og hvor de må sige stop for flere forsøg på udvikling af borgerens arbejdsevne.

Lyt med og få indblik i, hvad Jytte og Merete holder øje med som tegn på, at ”nok er nok”.

Podcasten er den sidste i en serie på 3, hvor Helle Schøler Kjær undersøger, hvordan beskæftigelsesmedarbejdere i praksis arbejder med ”troen på borgernes jobchance”, og hvilke udfordringer og dilemmaer de støder på.

Podcast

I denne podcast taler Helle Schøler Kjær fra NB-Beskæftigelse med Safia Hassani, der er jobkonsulent i Frederiksberg Jobcenter.

Safia Hassani fortæller om sine erfaringer med at sige sine positive forventninger til borgeren højt i samtalen med borgeren. Hun giver eksempler på ord og sætninger, hun har brugt, og fortæller om de reaktioner, hun har oplevet hos borgerne.

Lyt med og få inspiration til italesættelse af troen på jobchancen.

Podcasten er den anden ud af 3, hvor Helle Schøler Kjær undersøger, hvordan beskæftigelsesmedarbejdere i praksis arbejder med ”troen på borgernes jobchance”, og hvilke udfordringer og dilemmaer de støder på.

Podcast

I denne podcast taler Helle Schøler Kjær fra NB-Beskæftigelse med Anja Tønder og Lea Egemose Graae om forskningen fra Projekt “Troen på borgernes jobchance”.

Podcasten er den første ud af 3, hvor Helle undersøger, hvordan beskæftigelses-medarbejdere i praksis arbejder med ”troen på borgernes jobchance”, og hvilke udfordringer og dilemmaer de støder på.

Lyt med og få de vigtigste pointer fra analysen “Troen på jobchancen som teoretisk begreb og empirisk fænomen”.

Du kan bl.a. høre om forskellen mellem at se troen på jobchancen som medarbejdernes foranderlige forventninger til borgerne og medarbejdernes faste bagvedliggende mindset.

Andre formidlingsprodukter fra projektet

Cases

Værktøjer

Analyser

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til projektet eller vores udgivelser, så kontakt os. Vi kommer også gerne ud og holder oplæg om vores forskningsresultater for medarbejdere og ledere i beskæftigelsesindsatsen.

Kontakt projektleder Anja Tønder, hvis du har spørgsmål eller er interesseret i et oplæg om resultaterne fra Projekt “Troen på borgernes jobchance”:

Anja Tønder, mobil 60 38 64 05, mail ant@vaeksthus.dk