Invitation til
Ph.d. forsvar
Følg med, når Leif Tøfting Kongsgaard forsvarer sin afhandling og stiller skarpt på begrebet faglig refleksiv praksis d. 14. september 2022.
Det er sjældent, at der udgives Ph.d. afhandlinger med specifikt fokus på beskæftigelsesindsatsen i Danmark. Derfor er det en særlig begivenhed, at Væksthusets faglige direktør Leif Tøfting Kongsgaard om kort tid erhverver sig en Ph.d. titel med sin afhandling Faglig refleksiv praksis. En undersøgelse af organisatorisk dilemmahåndtering og refleksivitet i velfærdsarbejdets frontlinje.
Kom og hør Leifs Ph.d. forsvar, og vær med til at fejre, at der kommer ny viden på beskæftigelsesfeltet. Viden og indsigter fra Ph.d. afhandlingen er et vigtigt bidrag til at styrke beskæftigelsesfagligheden ude i praksis.
Ph.d. forsvaret finder sted:
Onsdag d. 14. september kl. 13.00
Aalborg Universitet
Rum 4.3.02, Nordkraft
Teglgårds Plads 1
9000 Aalborg
Hvis du er i nabolaget, så tøv ikke med at møde op til arrangementet og deltage i fejringen. Hvis du ikke er i nærheden af Aalborg, kan du følge med online via Zoom.
Se detaljerne for arrangementet her, hvor du også kan hente selve afhandlingen.
Hvad handler afhandlingen om?
På baggrund af omfattende feltarbejde i et dansk jobcenter har Leif undersøgt, hvad der skal til, for at en organisation lykkes med kollegial sparring, feedback og udviklingen af en fælles faglig refleksiv praksis. Og, ikke mindst, hvad der kan stå i vejen for dette.
Afhandlingen viser blandt andet, at særligt tre forhold kan bidrage til både at hæmme og fremme kritiske refleksioner:
- Tempoet er afgørende. At reflektere kræver, at man sætter tempoet ned i perioder og lader være med at handle og beslutte.
- Tal og målinger har svært ved at bidrage til refleksionerne. Ofte fører de til lukkede konklusioner og krav om handlinger.
- Ikke alle typer af viden bruges i refleksionerne. Henvisninger til lovgivning, sundhedssystemet og systemkrav bruges langt mere end henvisninger til professionsteori og forskningsbaseret viden.
Samlet set viser afhandlingen, at en faglig refleksiv praksis er noget, der skal arbejdes bevidst og strategisk med, hvis den skal foregå. Alle efterspørger mere refleksion, men feltets høje tempo, høje produktionskrav og krav til aktiviteter på forskellig vis, kommer ofte i vejen.
Afhandlingen viser også vellykkede eksempler på refleksiv praksis og indeholder bud på, hvordan man kan udvikle en refleksiv organisation.
Vil du vide mere?
Du er velkommen til at kontakte Leif Tøfting Kongsgaard, hvis du vil høre mere om Ph.d. studiet:
Leif Tøfting Kongsgaard, mobil 4040 8809, mail lk@vaeksthus.dk
Kontakt Væksthusets Kompetencecenter, hvis du er interesseret i en snak om, hvordan indsigterne fra afhandlingen kan styrke beskæftigelsesfagligheden og bidrage til ny læring og kompetenceudvikling i din organisation:
Anne Sandberg Holm, mobil 3018 5872, mail asc@vaeksthus.dk