Dansk-svensk samarbejde om

BIP på plakaten

Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP) har fået en fornem plads på programmet, når politikere, ledere og medarbejdere i den svenske beskæftigelsesindsats mødes d. 2. og 3. februar til digital konference. Konferencen sætter fokus på borgere på overførselsindkomst og arbejdsmarkedsindsatser i Sverige.

Forskningschef i Væksthusets Forskningscenter, Charlotte Liebak Hansen, er inviteret til at præsentere et sammendrag af de vigtigste resultater fra BIP, herunder centrale pointer om betydningen af koordinerede samordnede indsatser og troen på borgernes jobchancer.

Præsentationen af forskningsresultaterne fra BIP efterfølges af et oplæg fra vores samarbejdspartner i Samordningsförbundet Halland, der fortæller om, hvordan de har arbejdet med at omsætte og anvende BIP i en lokal svensk kontekst.

Forbundet i Halland inspirerer andre svenske kommuner og samordningsförbund til at inddrage resultaterne fra BIP i deres samarbejde med ledige på ekonomiskt bistånd (svarende til den danske kontanthjælp). De har blandt andet udviklet det svenske progressionsmålingsværktøj SKAPA med udgangspunkt i redskabet fra BIP.

Konferencen afholdes af KNUT, som er en sammenslutning af seks svenske kommuner, og SKR, Sveriges Kommuner och Regioner (svarende til KL i Danmark).

Du kan læse mere om konferencen her.