Kan man “game” sig til et job?
Er gaming tidsspilde eller en katalysator for job og uddannelse? I et nyt projekt undersøger vi, om et stort forbrug af gaming kan øge unges jobchancer.
Er gaming tidsspilde eller en katalysator for job og uddannelse? I et nyt projekt undersøger vi, om et stort forbrug af gaming kan øge unges jobchancer.
I et toårigt samarbejdsprojekt med fire kommuner skaber vi mere viden om, hvad der påvirker beskæftigelsesmedarbejderens tro på borgernes jobchance, og hvordan der kan arbejdes med “troen”.
Væksthusets Forskningscenter skal over en fireårig periode evaluere Center for Udvikling af Borgerinddragende Beskæftigelsesindsatser (CUBB).
Hjælper beskæftigelsesindsatsen reelt udsatte ledige med at få en tilknytning til arbejdsmarkedet? Det afdækker vi i vores banebrydende progressionsmålingsprojekt, bedre kendt som BIP.
Den professionelle er i sig selv et væsentligt værktøj i beskæftigelsesindsatsen. I et ph.d. projekt studerer vi sammenhængen mellem kerneydelsen – at hjælpe borgerne ud på arbejdsmarkedet – og de faglige refleksioner og dialoger, der foregår mellem medarbejderne.
Merledigheden blandt kvinder med somalisk baggrund er høj, selvom mange har været adskillige år i Danmark. En undersøgelse af kvindernes egen forståelse af årsagerne til deres ledighed kan være med til at skabe nye indsigter.
Hvilke veje fører til beskæftigelse, og hvilke gør ikke? Med finansiering fra Væksthusets Forskningscenter og Aalborg Universitet har Sophie Danneris undersøgt, hvad der fremmer og hæmmer udsatte lediges forløb mod arbejdsmarkedet.
Hvad er afgørende for, at virksomheder ansætter tidligere udsatte ledige? Og hvad er afgørende for, at de bliver i job? Vi undersøger både virksomhedernes erfaringer og får deres perspektiv på, hvad der er afgørende for, at tidligere udsatte ledige kommer varigt ind på arbejdsmarkedet.
Hvilke faktorer er afgørende for, at tidligere udsatte ledige finder og fastholder et job? I dette projekt belyser vi tidligere udsatte lediges perspektiv på hvad der var afgørende for at komme i arbejde.
De lovpligtige ”jobsamtaler” mellem jobcenter og udsatte ledige er en central del af beskæftigelsesindsatsen. Projektet sætter spot på de beskæftigelsesfaglige udfordringer, der skal håndteres i samtalen.
I dette projekt undersøger KORA sammenhænge mellem udsatte lediges deltagelse i aktivering og deres progression mod job. Væksthusets Forskningscenter har stillet data fra Beskæftigelses Indikator Projektet til rådighed for analysen.
I dette projekt stiller vi skarpt på en række af de udfordringer og dilemmaer, man som beskæftigelsesmedarbejder kan stå i, når man arbejder med langtidsledige borgeres arbejdsidentitet.
Jobcenter Gladsaxe, Væksthuset og Væksthusets Forskningscenter er gået sammen om et to-årigt læringspartnerskab. Ambitionen med samarbejdet er at skabe fælles læring, refleksion og udvikling i forhold til at få udsatte ledige i job.
Vi kommer gerne ud og holder oplæg om vores forskningsresultater.
Vi tilbyder også undervisningsforløb og kompetenceudvikling for ledere og medarbejdere i beskæftigelsesindsatsen.
Når du har sendt formularen, modtager du en e-mail med et link til bekræftelse af tilmeldingen.
Følg med på LinkedIn og få vores nyheder og opdateringer direkte i dit feed.